Főoldal / Desszertek / Kávés csokihabos torta eperrel – paleo

Kávés csokihabos torta eperrel – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kávés csokihabos torta eperrel – paleo

Kávés csokihabos torta eperrel - paleo

Hozzávalók:

(21 cm formához)

Az alaphoz:

  • 3 tojás
  • 4 ek. eritrit (por alakú)
  • 3 púpozott ek. kókuszreszelék finomra darálva
  • 2 ek. tápióka keményítő
  • 1 púpozott ek. kakaópor
  • 1 ek. olvasztott kókuszolaj

A krémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg eritrit (por alakú)
  • 2 ek. kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé (tej-, cukor- és szójamentes)
  • 1 dl erős forró kávé
  • 4 db lapzselatin
  • 2 dl kókuszkrém

A tetejére:

  • kb. 30-40 dkg eper
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az egész tojásokat a porrá őrölt édesítővel keverjük habosra. Ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krém lesz belőle.

A száraz hozzávalókat vegyítsük el és óvatosan forgassuk a tojásos keverékhez. Az edény széléről csurgassuk bele az olvasztott kókuszvajat és lazán forgassuk össze az egészet. (Ne öntsd az olajat a masszába, mindig csak az edény széléről csurgasd bele!!!)

Ilyenkor egy kicsit úgy tűnik, hogy összeesik az olajtól a tészta, de szépen meg fog sülni. Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük meg. Ha kész a piskóta, hagyjuk hűlni pár percet a formában, majd vágjuk körbe és óvatosan borítsuk rácsra. Húzzuk le róla a sütőpapírt és hűtsük ki. Ha kihűlt, tegyük vissza a kapcsos formába.

A tojásfehérjéket kezdjük el felverni, amikor félkemény, akkor kanalanként adjuk hozzá az édesítő felét. Verjük kemény fényes, habbá, mintha habcsókot készítenénk, majd tegyük félre.

A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd langyosra visszahűtjük.

A tojássárgákat keverjük habosra az édesítő felével, adjuk hozzá a kakaóport és keverjük csomómentesre.

A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe pár percre, majd oldjuk fel a forró kávéban.

Folytonos keverés közben csurgassuk a forró zselatinos kávét a tojássárgákhoz. A kemény tojáshabot több részletben forgassuk bele kávés kakaós krémbe. Adjuk hozzá a csokit is és forgassuk össze. A kókuszkrémet verjük fel, majd ezt is forgassuk bele a csokis krémbe, de óvatosan, minél kevésbé törjön össze a hab.

Öntsük a krémet a piskóta tetejére és tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen. A tetejét rakjuk ki eper szeletekkel és már tálalhatjuk is.

Mentés

Mentés

Kávés csokihabos torta eperrel – paleo 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére