Főoldal / Torták / Kávékrémes csokoládétorta

Kávékrémes csokoládétorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kávékrémes csokoládétorta

Kávékrémes csokoládétorta

Hozzávalók:

 A tésztához:

  • 10 dkg csokoládé
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 5 tojás fehérje és sárgája
  • 2 ek kakaópor
  • 15 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor

A krémhez:

  • 4 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl feketekávé
  • 3 dl tej
  • víz
  • zselatin
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A sütőt 180C fokra előmelegítjük.
Egy kapcsos tortaformát (24cm) kibéleljük sütőpapírral.

A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk.

A vajat, a porcukrot,és a sót krémesre keverjük,
a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét apránként hozzáadjuk.
Majd apránként hozzáadjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a csokis masszába.

A tortaformába öntjük és kb. 40 percig sütjük.
Rácson 8 órán át hűtjük.(vagy egy éjszakán át)

A 4 tojássárgáját alaposan kikeverjük 15 dkg cukorral, felengedjük 1 dl erős feketekávéval és 3 dl tejjel.
Habverővel állandóan kevergetve gőz felett sűrű krémmé főzzük. Másfél deci vízben feloldunk egy púpos evőkanál zselatint és a krémhez öntjük.
Hagyjuk kihűlni.
Mikor már langyos, óvatosan összekeverjük 3 dl habfixálóval felvert tejszínnel.

A tortalapot 3 részre vágjuk ,és megtöltjük a kávékrémmel.
Csokoládéreszelékkel díszítjük.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére