Kávékrémes csokoládétorta
Hozzávalók: A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A sütőt 180C fokra előmelegítjük.
Egy kapcsos tortaformát (24cm) kibéleljük sütőpapírral.
A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk.
A vajat, a porcukrot,és a sót krémesre keverjük,
a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét apránként hozzáadjuk.
Majd apránként hozzáadjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a csokis masszába.
A tortaformába öntjük és kb. 40 percig sütjük.
Rácson 8 órán át hűtjük.(vagy egy éjszakán át)
A 4 tojássárgáját alaposan kikeverjük 15 dkg cukorral, felengedjük 1 dl erős feketekávéval és 3 dl tejjel.
Habverővel állandóan kevergetve gőz felett sűrű krémmé főzzük. Másfél deci vízben feloldunk egy púpos evőkanál zselatint és a krémhez öntjük.
Hagyjuk kihűlni.
Mikor már langyos, óvatosan összekeverjük 3 dl habfixálóval felvert tejszínnel.
A tortalapot 3 részre vágjuk ,és megtöltjük a kávékrémmel.
Csokoládéreszelékkel díszítjük.