Főoldal / Desszertek / Kati szelet

Kati szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kati szelet

Kati szelet

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 50 deka liszt
  • 15 deka margarin
  • 15 deka cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 deci tej

A töltelék:

  • 1 összetört lap
  • 1 deci langyos tej
  • 2 kanál kakaópor
  • 20 deka margarin
  • 4 kanál barack lekvár
  • 15 deka cukor
  • ízlés szerint rum
  • 5 deka darált dió

A tetejére:

  • 3 tojás fehérje
  • 15 deka cukor 2 kanál rum
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és egy tepsi hátulján három lapot sütök belőle 180 fokon.

Az egyik lapot kisülés után összetöröm és langyos tejjel leöntöm.
A többi hozzávalóval összedolgozom, és az egyik lekvárral megkent lapra rákenem.

A másik lapot is megkenem lekvárral, és a lekváros felével lefelé a töltelékre teszem.

A tojások fehérjét vízgőz felett a cukorral és rummal felverem, majd a felső lapra simítom.

Tetszés szerint díszítem.

Kati szelet 4.47/5 (17 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére