Főoldal / Desszertek / Karnevál szelet

Karnevál szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karnevál szelet

Karnevál szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek. finomliszt
  • 1 cs. csokis pudingpor (40 gr)
  • 1 kk. sütőpor
  • 5 púpozott ek. cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

  • 2 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 ek. finomliszt
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg porcukor

A mázhoz:

  • 5 tojás fehérje
  • 25 dkg cukor
  • 1-2 csepp citromlé
  • 1 csipet só

A tetejére:

  • 5 dkg tortadara
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. ( elektromos habverővel kb.10 perc alatt)
A pudingport, a lisztet, a kakaóport, és a sütőport elkeverjük, majd a cukros tojásba forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt kb.24x39cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A tejet, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot, és a lisztet alacsony lángon, folytonos kevergetés közben sűrűre főzzük. MAjd félrehúzzuk és hűlni hagyjuk. a puha vajat kihabosítjuk a cukorral, és a langyosra hűlt főzött krémbe keverjük.
A vaníliás krémet a tészta tetejére kenjük.

Az 5 tojás fehérjét a porcukorral,a citromlével,és a sóval, vízgőz felett keményre verjük és a krém tetejére simítjuk.
A hab tetejére tortadarát szórunk. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Szeletelve kínáljuk.

Karnevál szelet 4.20/5 (5 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére