Főoldal / Levesek / Karfiolleves sonkával

Karfiolleves sonkával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karfiolleves sonkával

Karfiolleves sonkával

Hozzávalók:

  • 40 dkg karfiol
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 20 dkg főtt, füstölt sonka vagy gépsonka
  • fehérbors
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 l húsleves (kockából is jó)
  • 1 dl tejszín
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Megtisztítjuk a karfiolt, rózsáira szedjük szét, és felöntjük a húslevessel, majd sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezve puhára főzzük.

Majd a leveshez adjuk a csíkokra vágott sonkát, és a liszttel elkevert tejszínnel besűrítjük.

Kissé átforraljuk, és finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Értékeld a receptet

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére