Főoldal / Egytálételek / Karfiol saláta

Karfiol saláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karfiol saláta

Karfiol saláta

Hozzávalók:

  • 1 közepes karfiol
  • 10 dkg bármilyen kemény sajt
  • 20 dkg párizsi
  • 1 mk.kanál gyömbér
  • 1 mk. kanál majoranna
  • 1 mk. kanál tárkony
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csípet őrölt fekete bors
  • 1 tk. kanál mustár
  • 4 ek. kanál majonéz
  • 3 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • 1 csapott tk. kanál ételízesítő
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Karfiolt megtisztítjuk, majd egy 4 literes lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá hogy el lepje, sózzuk, és puhára főzzük.

A vöröshagymát meg pucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, majd a fokhagymát is apróra vágjuk kis tálkába tesszük.

Sajtot nagyon apró kis kockára vágjuk ,és félre tesszük, majd a párizsit vékony kis csíkokra vágjuk.

Amikor a karfiol megpuhult, kivesszük a vízből és langyosra hűtve egy tálba apróra daraboljuk, ehhez adjuk a hagymákat sajtot, és a többi hozzávalóval együtt jól össze keverjük.

Lefedjük és hideg helyre tesszük 4 órára míg az ízek össze érnek.

Én piros húsú paprika karikákkal díszítettem és azzal együtt tettem hűtőbe.
Nagyon finom laktató, és most már szezonja van, hétvégékre vagy bármilyen alkalomra csak ajánlani tudom.
Nálunk nagyon ízlett a családnak,én több alkalommal készítettem már.

Tipp / megjegyzés:
Minél több időt hagyjuk össze érni annál finomabb. Ha gondolod a párizsit elhagyhatod, úgy is nagyon finom, de bármilyen szalámival is készítheted.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére