Főoldal / Torták / Karamellás tejszínes torta

Karamellás tejszínes torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karamellás tejszínes torta

Karamellás tejszínes torta 3

Hozzávalók:


A piskótához:

  • 12 db tojás
  • 12 evőkanál kristály cukor
  • 9 evőkanál finom liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 2 csomag karamellás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 25 dkg ráma margarin
  • 2 dl habtejszín
  • 1/2 csomag tortadara
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukor másik felével. Óvatosan beleforgatjuk a fehérje habba majd hozzákeverjük a szódabikarbónával átszitált lisztet.

Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük /az enyém 27cm-es/ és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

A piskótát hagyjuk kihűlni majd három lapba vágjuk.

A karamellás pudingot megfőzzük a tejjel és a 6 kanál cukorral.

A margarint felolvasztjuk és belekeverjük a még meleg pudingba.

A karamellás krémmel megkenjük az alsó lapot, ráhelyezzük a második lapot és szintén megkenjük a krémmel.

Rátesszük a harmadik lapot és az oldalával együtt bevonjuk a felvert tejszínhabbal.

A tetejét megszórjuk tortadarával, vagy reszelt étcsokoládéval.

Szeletelés előtt 1-2 órára tegyük a hűtőbe.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Ha a tortánkat fejjel lefelé borítjuk ki és így hagyjuk kihűlni akkor a teteje szép sima marad és nem horpad be!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére