Főoldal / Desszertek / Karamellás képviselőfánk

Karamellás képviselőfánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karamellás képviselőfánk

Karamellás képviselőfánk

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 ek. víz
  • 100 dkg vaj (NEM Margarin!)
  • 10 dkg rétes liszt (grízes)
  • 4 egész tojás

A krémhez:

  • 2 cs. karamellás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 ek. cukor

A tetejére:

  •  vaníliás porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vizet és a vajat egy kis lábosban összeforraljuk. Apránként, folytonos keverés mellett beleöntjük a lisztet, közben folyamatosan kevergetjük. Akkor jó ha összeáll, és elválik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről. Egyenként belekeverjük a 4 egész tojást úgy, hogy mindegyikkel külön-külön kikeverjük.

Nyomózsákba töltjük a masszát, majd sütőpapíros lemezre diónyi halmokat nyomunk belőle. Előmelegített sütőben 180 fokon 10- 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. A SÜTŐ AJTÓT SÜLÉS ALATT NEM SZABAD KINYITNI, ÉS HA MEGSÜLT A TÉSZTA MÉG 10 PERCIG A LEZÁRT LÁNGÚ SÜTŐBEN TARTJUK! Így lesz szép üreges a tésztánk belseje.

A kihűlt fánkok tetejét levágjuk.

A tejben sűrűre főzzük a pudingot, és a levágott tetejű már kihűlt tésztákat megtöltjük a meleg krémmel.Rátesszük a tetejét és megszórjuk a porcukorral, majd ha kihűlt, fogyasztásig a hűtőbe tesszük.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére