Főoldal / Gasztroajándékok / Karamell krémlikőr

Karamell krémlikőr

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karamell krémlikőr

Karamell krémlikőr

Hozzávalók:

(kb. 7,5 dl-hez):

  • 15 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl kávétejszín (pl: Maresi)
  • 1 cs. vaníliás cukor (elhagyható)
  • 2-2,5 dl whiskey (vodka vagy rum) ízlés szerint
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukrot egy lábosban szép bronz barnára karamellizáljuk. Hozzáadjuk az előzőleg felmelegített tejet és addig főzzük alacsony lángon, míg a karamell feloldódik benne. Apránként belekeverjük a habtejszínt és a kávétejszínt majd a vaníliás cukorral ízesítjük. Hagyjuk lehűlni, majd belekeverjük az alkoholt és átszűrve üvegbe töltjük. Hűtőbe tesszük, hogy lehűljön és az ízek összeérjenek.

Ha lehűlt azonnal fogyasztható, de ha hagyjuk pár napot állni még finomabb lesz.

Karamell krémlikőr 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére