Főoldal / Levesek / Karalábéleves

Karalábéleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karalábéleves

Karalábéleves

Hozzávalók:

  • 1 fej zsenge karalábé
  • 1 tojássárgája
  • 1 tyúkhúsleves-kocka
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • olaj
  • 1 csokor petrezselyem
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A megtisztított, kis kockára vágott karalábét forró olajon megdinszteljük.

Felöntjük vízzel és belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockát. Fedő alatt megfőzzük.

Serpenyőben olajat forrósítunk és megpirítjuk rajta a lisztet, majd belekeverjük a felaprított petrezselymet is.

Hideg vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük.

A levest berántjuk, majd belekeverjük a tojássárgájával dúsított tejfölt is.

Sült Párizsival díszítettem:)

Értékeld a receptet

Vicuska1 (142 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére