Főoldal / Levesek / Karalábékrémleves baconnal és garnélarákkal

Karalábékrémleves baconnal és garnélarákkal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karalábékrémleves baconnal és garnélarákkal

Karalábékrémleves baconnal és garnélarákkal

Hozzávalók:

  • 1 db karalábé zöldjével
  • 1 db krumpli
  • 1 szelet bacon
  • 4 db garnéla rák
  • petrezselyem
  • tej
  • főzőtejszíin
  • fehérbor
  • őrölt fekete bors
  • marhahúsleveskocka
  • őrölt pirospaprika
  • olívaolaj
  • chiliszósz
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A karalábét, a krumplit és a hagymát megpucolom, kockára vágom, a leveleket darabolom. Kisebb leveleket félreteszek.

A garnélákat olívaolaj, pirospaprika, bors és chili keverékében marinálom.

Egy edényben olíva olajon megdinsztelem a zöldségeket, vágok bele petrezselymet, majd adok hozzá 4 dl vízet, fűszerezem, elkezdem főzni. Amikor majdnem kész, öntök hozzá tejszínt és bort. Botmixerrel összekeverem.

Közben a bacont szeletelem, megsütöm, hozzáadom a garnélát, 2-3 percig sütöm mindkét oldalán.

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele két garnélát, baconszalonnát, s kicsi karalábé levelet.

Őrlök rá még borsot, fehér borral fogyasztom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére