Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Karácsonyi mézes

Karácsonyi mézes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karácsonyi mézes

Karácsonyi mézes

Hozzávalók:

  • 25 deka langyos méz
  • 5 deka zsír
  • 15 deka porcukor
  • 4 tojás sárgája
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 cs. mézeskalács fűszerkeverék
  • 75 deka liszt

A díszítéshez:

  • 1 tojás fehérje
  • 20 deka porcukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:10 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A mézet felolvasztjuk.
A porcukrot, a szódabikarbónát és a tojásokat jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a langyos mézet, a zsírt és a lisztet. Tejföllel lazítunk rajta és simára összedolgozzuk. A tészta nem lesz kemény.

Begyúrás után 2-3mm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Egy tojás fehérjét kb. 20deka porcukorral kikeverünk. (nem verjük fel!)
Sütőpapírból kis zacskót készítünk,(nylon zacskót is használhatunk) beletöltjük a cukormázat és tetszés szerint kidíszítjük vele a mézeseket.
Díszítés és száradás után jól zárható fémdobozban tároljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére