Főoldal / Egytálételek / Káposztás túrós vargabéles másként

Káposztás túrós vargabéles másként

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztás túrós vargabéles másként

Káposztás túrós vargabéles másként

Hozzávalók:

  • 20 dkg cérnametélt
  • 20 dkg savanyú-káposzta
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 db. virsli
  • 5 dkg paprikás szalámi
  • 3 ek. zsír
  • 4 dl joghurt
  • 3 dl tejföl
  • 50 dkg zsírszegény-túró
  • 1 tk. oregano
  • 1 tk. őrölt tárkony
  • 1 mk. gyömbérpor
  • 1 tk. vegeta
  • 1 tk. szárított petrezselyem zöldje
  • só ízlés szerint
  • 3 csípet őrölt-pirospaprika
  • 1 ek.étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cérnametéltet enyhén sós, vízben kifőzzük.
A szalonnát, és a paprikás szalámit apróra vágjuk, 2 db virslit vékony karikára szeljük, a savanyú káposztát felmetéljük.

Egy serpenyőben felolvasztunk 3 ek zsírt, majd félrehúzzuk a gázról, és hozzáadjuk a felaprított hozzávalókat. Fűszerezzük, majd alacsony lángon 10percet dinszteljük.Hagyjuk langyosra hűlni, majd összeforgatjuk a szintén langyos cérnametélttel.

A tejfölt elkeverjük a joghurttal.
Egy tepsibe (23-36cm) belesimítjuk a fele tésztás masszát, majd eloszlatjuk rajta a túró, és a joghurtos tejföl felét. Betakarjuk a maradék tésztával, és a tetejére szórjuk a megmaradt túrót és joghurtos tejföllel bevonjuk. Megszórjuk pirospaprikával, és meglocsoljuk egy evőkanál olajjal.
200 fokra előmelegített sütőben, kb 80 perc alatt szép pirosra sütjük..
Kockákra szeletelve tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Egytálételként is fogyasztható tejföllel, vagy húsok mellé köretnek tudom ajánlani.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére