Főoldal / Desszertek / Káposztás hajtogatott pogácsa

Káposztás hajtogatott pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztás hajtogatott pogácsa

Káposztás hajtogatott pogácsa

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 tk. só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kiskanál cukor

A káposztához:

  • 30-40 dkg káposzta
  • 1-2 ek. olaj
  • 1 tk. cukor
  • bors

A tetejére:

  • 1 tojás
  • szezámmag
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A káposztát lereszeljük. Sózzuk és egy kicsit állni hagyjuk. Az olajon kicsit megpirítjuk a cukrot, és hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát. Borsozzuk és készre pároljuk.

Az élesztőt a langyos tejjel, és a cukorral felfuttatjuk. Majd a sóval elkevert liszthez adjuk a margarinnal és tojással együtt és bedagasztjuk a tésztát.

Lisztezett deszkán 5mm vastagra nyújtjuk,hosszában háromrét és keresztben kétrét hajtogatjuk. Letakarva duplájára kelesztjük majd újra kinyújtjuk.
Rákenjük a káposztás tölteléket, újra hajtogatjuk és kelesztjük.

Ha megkelt, kb. másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, összedaraboljuk és előmelegített sütőben 200 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Marcsi (475 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére