Főoldal / Sertés ételek / Káposztás fokhagymás tarja

Káposztás fokhagymás tarja

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztás fokhagymás tarja

Káposztás fokhagymás tarja

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéstarja
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet füstölt sertéstarja
  • 0,5 dl olaj
  • 1 pohár tejföl
  • só, bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húsokat megtisztítjuk, kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon elősütjük.

A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha kell kiöblítjük majd az olaj másik felén megpároljuk és hagyjuk kihűlni.

A fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk.

A húsokat zsiradékkal kikent tepsibe tesszük és fokhagymával jól megpakoljuk. A fokhagymára tesszük a füstölt tarja szeleteket, legvégül beborítjuk a káposztával. Tejföllel meglocsoljuk a tetejét és előmelegített sütőben 200 fokon, 30 percig sütjük letakarva. Végül levesszük a tetejét és kicsit pirítunk rajta.

Tipp / megjegyzés:
A maradék káposztát köretnek tálaljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére