Főoldal / Kelt tészták / Káposztás fánk

Káposztás fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztás fánk

Káposztás fánk

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 3 csípet só
  • 1 teáskanál pálinka
  • 5 dl tej
  • 1 dl aludttej
  • fél dl étolaj
  • 3 tojás sárgája
  • 4 evőkanál sült káposzta
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet kelesztő tálba öntöm, mélyedést készítek a közepébe.Ebbe morzsolom az élesztőt, rá szórom a cukrot, sót,és meleg de nem forró tejet öntök rá.Amikor felfutott, hozzá adom a 3-t tojás sárgáját, 1 teáskanál pálinkát, (Ha nincs, jó a fehér mandula aroma) 4 evőkanál sült káposztát, majd a maradék tejet ezt hólyagosra dagasztom.Végül az étolajat is jól bele dolgozom. Liszttel megszórom a tetejét és duplájára kelesztem.

Mikor meg kelt újra át dagasztom szép hólyagosra, és ismét hagyom duplájára kelni.Mikor meg kelt újból át dagasztom, és ha már meg kelt jól lisztezett gyúródeszkára borítom.

Majd egymásra hajtom, és kissé nyújtom, majd ismét felébe hajtom és másfél ujjnyi vékonyra kinyújtom.

Fánk szaggatóval,vagy lisztbe mártott bögrével ki szaggatom.Konyharuhával lefedem, és így is kelni hagyom 20-percet.

Egy nagy méretű lábosban 1-liter olajat és 10 dkg zsírt fel forrósítok (egy kis tésztával nézzük meg elég forró e az olaj) ha elég forró, akkor a 3 db fánk tésztát, teszek bele.

(Mindig a teteje legyen alul, és fedő alatt sütöm aranysárgára, majd meg fordítjuk, ekkor fedő nélkül sütöm készre,és sütőpapírra szedem ki.

Vaníliás porcukorral meghintve tálalom.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére