Főoldal / Levesek / Káposztaleves tejföllel

Káposztaleves tejföllel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztaleves tejföllel

Káposztaleves tejföllel

Hozzávalók:

  • 20 dkg fejes káposzta
  • 25 dkg sertéscomb
  • 10 dkg bacon
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zöldség
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • köménymag
  • 1 ek ketchup
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk Piros Arany
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 ek olaj
  • 2 l víz
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst, a bacont, és a káposztát vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket pucoljuk meg, és vékonyra karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.

Egy fazékba hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el üvegesre párolni a bacont és a vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a fokhagymát, majd a húst és a zöldségeket. Néha megkeverve addig pároljuk, még a hús kifehéredik. Ezután adjuk hozzá a ketchupot, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és a köménymagot, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és főzzük félpuhára.

Amikor a hús és a zöldségek félig megpuhultak, akkor adjuk hozzá a kockára vágott káposztát, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük puhára.

A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő leveshez. Ezután szép lassan főzzük még pár percig, majd teljesen lefedve hagyjuk legalább egy fél óráig állni.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt merjük a levest tányérokba, és ízlés szerint egy szelet kenyérrel kínáljuk.

Káposztaleves tejföllel 4.67/5 (3 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére