Főoldal / Desszertek / Kakaós, vaníliás krémes sütemény

Kakaós, vaníliás krémes sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós, vaníliás krémes sütemény

Kakaós, vaníliás krémes sütemény

Hozzávalók:

20×30 cm-es tepsihez

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanálnyi sütőpor

A vaníliás krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 dl habtejszín

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • csokireszelék vagy tortadara
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingot a cukorral elkeverjük, felöntjük a tejjel és folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd kihűtjük.

A habot közben felverjük, hozzáadjuk a habfixet, a vaníliás cukrot és a porcukrot is, majd, amikor a puding kihűlt, összedolgozzuk vele és a kihűlt piskótára simítjuk.

A habot keményre verjük, és a vaníliás krém tetején elosztjuk, és a süteményt fogyasztásig a hűtőben tároljuk. Csokoládéreszelékkel megszórva, felszeletelve kínáljuk.

Kakaós, vaníliás krémes sütemény 4.75/5 (4 értékelés)

Vass Lászlóné (204 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére