Főoldal / Desszertek / Kakaós-túrós palacsinta tejszínes kakaós meggy öntettel

Kakaós-túrós palacsinta tejszínes kakaós meggy öntettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós-túrós palacsinta tejszínes kakaós meggy öntettel

Kakaós-túrós palacsinta tejszínes kakaós meggy öntettel

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 2 kanál holland kakaó

A töltelékhez:

  • 30 dkg túró
  • 1 kis tejföl
  • fél citrom reszelt héja
  • 4 evő kanál porcukor

A tetejére:

  • fél kocka ráma
  • 1 dl főző tejszín
  • 3 evő kanál holland kakaó
  • kis kanál rum aroma
  • fél üveg meggy befőtt
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a kakaót a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.

A túrót össze keverjük a tejföllel, a reszelt citrom héjjal, a porcukorral, majd megtöltjük a palacsintákat.

A vajat, a tejszínt, a kakaót, a rum aromát egy lábosba öntjük, és alapos keverés közben felforraljuk.Végül hozzá adjuk a rumaromát.
Tányérra öntjük az öntetet, a palacsintákat felszeleteljük, a kakaós öntetre tesszük a képen látható módon, és végül megszórjuk
a meggyel és fogyasztható is.

Egyszerű és mégis mutatós desszert. Palacsinta új formában :)

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére