Főoldal / Desszertek / Kakaós piskóta

Kakaós piskóta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós piskóta

Kakaós piskóta

 

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál meleg víz
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral 10 -12 perc alatt habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a meleg vizet, és tovább keverjük.
A lisztet a kakaóporral és a sütőporral elkeverjük, majd egy fakanál segítségével a tojásos keverékbe forgatjuk.

Egy 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát és a tetejét elsimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. (végezzünk tűpróbát, hogy rendesen átsült-e)

Fogyaszthatjuk porcukorral meghintve, csokiöntettel meglocsolva, lekvárral megtöltve vagy tortaként elkészítve is.

Kakaós piskóta 3.60/5 (5 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére