Főoldal / Desszertek / Kakaós palacsinta torta karamellizált banánnal

Kakaós palacsinta torta karamellizált banánnal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós palacsinta torta karamellizált banánnal

Kakaós palacsinta torta karamellizált banánnal

 

A töltelékhez:

  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 7 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • 4 evő kanál holland kakaó

A töltelékhez:

  • 1 kis dobozos hulala
  • 4 banán
  • 2 nagy kanál kókuszreszelék
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál cukor
  • kevés víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót, a kakaót és a szódavizet egy keverőtálba tesszük, és simára keverjük. Majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, és elkeverjük. Forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

A hulalát kemény habbá felverjük, kiveszünk belőle 4 evőkanállal és félretesszük.

3 db banánt alaposan össze törünk villával és hozzá adjuk a tejszínhez. Majd beleteszünk  ízlés szerinti mennyiségű porcukrot és elkeverjük.

3 evőkanál tejszínt elkeverünk 2 evőkanál kókuszreszelékkel, és2 evőkanál porcukorral.

A palacsintákat megtöltjük a banános krémmel 1 palacsintát kihagyunk, azt a kókuszos krémmel töltjük meg, majd felszeleteljük, és díszítjük vele a palacsintatorony tetejét.

A cukrot karamellizáljuk, bele tesszük a maradék 1 evőkanál tejszínt, és pici vizet, majd beleforgatjuk a tetszés szerint felszeletelt banánt.

a palacsintatortát a karamellizált banánnal kínáljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére