Főoldal / Desszertek / Kakaós palacsinta körte lekvárral és vanília sodóval

Kakaós palacsinta körte lekvárral és vanília sodóval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós palacsinta körte lekvárral és vanília sodóval

Kakaós palacsinta körte lekvárral, vanília sodóval

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 7 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • 4 evő kanál holland kakaó
  • körte lekvár

A vanília sodóhoz:

  • 2 tojás
  • 5 dl tej
  • 1 kávéskanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg vaj
  • 2 dkg cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót, a szódavizet és a kakaót egykeverőtálba tesszük, és simára keverjük. Majd a tejjel és az olajjal csomómentesre keverjük. Forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat. (ha a tésztába olajat teszünk, akkor a sütésnél a serpenyőt már nem szükséges olajozni)
Minden palacsintát megöltünk körte lekvárral, és batyu formára alakítjuk.

A vaníliasodóhoz a 2 tojássárgáját, 1 dl tejjel és a liszttel csomómentesre elkeverjük. A 4 dl tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd hőkiegyenlítéssel lassan hozzákeverjük a tojássárgás keveréket. Folytonos kevergetéssel, közepes lángon sűrűre főzzük. Ha kész, hozzáadunk 1 dkg vajat.

A 2 tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, majd a forró sodóba keverjük. Tálalhatjuk melegen és hidegen egyaránt.

A palacsintákat a vanília sodóval tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére