Főoldal / Kelt tészták / Kakaós-fahéjas leveles kifli

Kakaós-fahéjas leveles kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós-fahéjas leveles kifli

Kakaós-fahéjas leveles kifli

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 2 kk. só
  • 1 mk. cukor
  • 25 dkg fagyos margarin

A töltelékhez:

  • 2 ek. kakaópor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 3 ek. kristálycukor

A kenéshez:

  • 1 tojás
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos cukros tejjel felfuttatjuk. Majd a liszttel, sóval és a tejjel összedolgozzuk.
Cipót formázunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.

Egy reszelővel a fagyos margarint reszelünk rá és feltekerjük. A nyújtófával ellapítjuk és kinyújtjuk.
Majd háromszor, 20 percenként hajtogatjuk.

A tésztát két részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a felét a tésztára szórjuk. A másik felét a következő kinyújtott lapra szórjuk majd.
A tésztát cikkekre felvágjuk, majd a cikk felső feléről kezdve szorosan feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és felvert tojással lekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Szép, leveles, roppanós kifli a végeredmény.

Mentés

Mentés

Kakaós-fahéjas leveles kifli 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (204 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére