Főoldal / Desszertek / Kakaós, diós, lekváros kocka

Kakaós, diós, lekváros kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós, diós, lekváros kocka

Kakaós, diós, lekváros kocka

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 20 dkg darált dió
  • 18 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 35 dkg porcukor
  • 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • rum aroma (ízlés szerint)
  • sárgabarack lekvár

Máz hozzávalói:

  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek. tej
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

(A tepsi mérete: 20x36cm)

A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját is bele tesszük. Jól összekeverjük.
A kakaóval, darált dióval és szódabikarbónával elkevert lisztet bele öntjük a cukros tojássárgás margarinba, és összekeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá felverjük és ezt is beleöntjük, majd jól összekeverjük az egészet. Végül rum aromát keverünk a masszába.

Margarinnal kikent és lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és egyenletesen elkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült kivesszük és még forrón jó vastagon rákenjük a tetejére a lekvárt.

Elkészítjük a mázat. Lábosba öntjük a tejet, bele tesszük a margarint, a porcukrot és a kakaóport. Az egészet összemelegítjük és utána még melegen ráöntjük a sütemény tetejére.
Betesszük dermedni a hűtőbe. Utána vízbe mártott késsel szépen kockákra szeleteljük.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Értékeld a receptet

Tündi konyha (82 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére