Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Kakaós csiga Edit konyhájából

Kakaós csiga Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós csiga Edit konyhájából

Kakaós csiga Edit konyhájából

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1,5 dl tej
  • 1 sütőpor
  • 25 dkg margarin

A töltelékhez:

  • 2 db tojásfehérje
  • 8 dkg cukor
  • 1 ek. kakaópor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.

A töltelékhez a fehérjéket felverjük a cukorral keményre,majd hozzá keverjük a kakaóport is.
A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd rákenjük a kakaós tölteléket.

Felsodorjuk (mint a bejglit), majd ujjnyi vastagra felszeleteljük. A kakaós csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére