Főoldal / Szárnyas Ételek / Kacsazúza pörkölt

Kacsazúza pörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kacsazúza pörkölt

Kacsazúza pörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsazúza
  • 3 fej vöröshagyma 
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes, erős paprika 
  • köménymag
  • 1 ek. pirospaprika
  • 2 tk. só
  • 2 ek. kacsa vagy libazsír
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. A hagymákat, paprikát, paradicsomot szintén felkockázzuk.

A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikákat, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.

Hozzáadjuk a felkockázott zúzát. Sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.

Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk.

Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Galuskával vagy tarhonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére