Főoldal / Szárnyas Ételek / Kacsamell vele sült újkrumplival és répával, párolt rizzsel

Kacsamell vele sült újkrumplival és répával, párolt rizzsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kacsamell vele sült újkrumplival és répával, párolt rizzsel

kacsamell-vele-sult-ujkrumplival-es-repaval-parolt-rizzsel

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb kacsamell (30 dkg)
  • 10 db újkrumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 1 pohár rizs
  • őrölt fekete bors
  • 1 szál rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • étolaj
  • kacsazsír
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A rizst reggel beáztatjuk, a kacsamellet egy kicsit klopfoljuk, és szélesebb csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, vágunk rá fokhagymát, locsolunk rá olajat, majd betesszük a hűtőbe.

Délben a rizst feltesszük főni, a megsikált krumplit sós vízben előfőzzük. A répát csíkokra vágjuk.

Egy serpenyőbe (vagy tepsibe) kevés kacsazsírra tesszük a kacsamellcsíkokat, a krumplit és a répát. Betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe. 15 perc elteltével megfordítjuk, és további 10 perc sütés után még 5 percig grillezzük.

Rövid pihentetés után tálalunk.

A rizsre locsolunk a szaftból, a krumplira és a rizsre petrezselymet vágunk. Savanyúsággal kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Tudom, sokan a bőrével együtt sütik, mivel úgy szaftosabb. (Ráadásul, a irdalt bőr nagyon mutatós megpirulva.) De – mivel pácoltam – így is omlós lesz a hús.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére