Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Juharszirupos vaníliás csók

Juharszirupos vaníliás csók

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Juharszirupos vaníliás csók

Juharszirupos vaníliás csók

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg puha vaj
  • 1 rúd vanília
  • 0,8 dl juharszirup
  • 11 dkg liszt
  • 3,5 dkg finom szemű kukoricaliszt
  • pici só
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat a juharsziruppal habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét is és a sót. A kétféle lisztet elvegyítjük egymással, és ezt is a vajas keverékhez adjuk. Alaposan összedolgozzuk az egészet.

A masszát habzsákba is lehet tölteni, de kekszkinyomó is használható hozzá. Sütőpapíros tepsire apró kis halmokat nyomunk. ( A mintája, formája lehet tetszőleges.)

180 fokra előmelegített sütőben 13-15 percig kell sütni, amíg aranybarna nem lesz. A tepsin hagyjuk pár percet hűlni, majd lapát segítségével rácsra szedjük őket.

Kávé, tea, és tej mellé is tökéletes.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon egyszerű elkészíteni, sokáig eláll dobozban és isteni finom.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére