Főoldal / Torták / Joghurtos túrótorta

Joghurtos túrótorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos túrótorta

Joghurtos túrótorta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 20 dkg kakaós keksz
  • 8 dkg vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2-3 evőkanál tej (szükség szerint)

A krémhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 6-8 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • 2 dl citromos joghurt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag zselatin (H.Rozi)
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

(A recept 20-22 cm-es tortaformához való.)

A kekszet ledaráljuk. (vagy összetörjük) Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot a puha vajat és pár evőkanál tejjel összedolgozzuk.
Egy csatos tortaforma aljába nyomkodjuk.

A túrót krémesre keverjük a porcukorral, a citromlével és citromhéjjal.

A joghurtot összekeverjük a zselatinnal, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg a zselatin feloldódik benne. Felforralni nem szabad!

A langyos joghurtot a túrós krémbe öntjük és alaposan kikeverjük.

A krémet a kekszes alapra simítjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük pár órára, vagy akár egy egész éjszakára, hogy megdermedjen.

Tálalás előtt, a forma mellett óvatosan körbevágjuk, lecsatoljuk róla a formát, és a tortaforma aljával együtt egy tortatálra helyezzük.

Joghurtos túrótorta 4.00/5 (8 értékelés)

Laura (27 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére