Főoldal / Kelt tészták / Joghurtos rongyos lángos

Joghurtos rongyos lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos rongyos lángos

Joghurtos rongyos lángos

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk. só
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 dl tej
  • 2 dkg friss élesztő

A sütéshez:

  • 3 dl étolaj

A tészta lekenéséhez:

  • 1 tk. olaj

A tálaláshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt elmorzsoljuk és az 1 dl langyos tejben egy pici cukorral összekeverve felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, majd bele ütjük a tojást.
Hozzáadjuk a joghurtot és a felfuttatott élesztő és jól kidolgozzuk, dagasztjuk.
Kelesztő tálba téve meleg helyen duplájára kelesztjük.

Enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, fél cm vastagra szétnyomkodjuk a kezünkkel. (téglalap alakúra)
Egy kenőtoll segítségével olajjal lekenjük és feltekerjük, mint a bejglit.
5 cm-es darabokra vágjuk, majd még 20 percet kelesztjük konyharuhával letakarva.

Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk.

Olajos kézzel egy kicsit ellapítjuk a tésztákat és kisütjük.
Először fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül.
Szép nagyra megnőttek, és nagyon finomak lettek.
Szalagos lett,mint a fánk.

Tejföllel, reszelt sajttal és fokhagymával kínáljuk. A fokhagymát belekeverhetjük a tejfölbe, de pici vízzel is elkeverhetjük, majd megkenjük vele a lángosokat úgy mint a lángososnál.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére