Főoldal / Torták / Joghurtos málnatorta

Joghurtos málnatorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos málnatorta

Joghurtos málnatorta

Hozzávalók:

  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 3 -4 evőkanál cukor (vagy édesítő)
  • 2 evőkanál zselatin

A díszítéshez:

  • málna
  • 1 csomag tortazselatin
  • (ennek az elkészítéséhez szükséges kb.2,5dl víz, 2 evőkanál cukor)
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A joghurtot összekeverjük egy lábosban cukorral és a zselatinnal és addig melegítjük, míg felolvadnak benne.

A tűzről félrehúzva a még langyos joghurtba keverjük a habbá vert tejszínt.

A joghurtos keveréket kapcsos tortaformába öntjük,és a hűtőbe tesszük dermedni.

Ha megdermedt a joghurt torta, málnával díszítjük,és leöntjük a közben elkészített és langyosra hűtött zselatinnal.

Megjegyzés:

A joghurtba is keverhetünk málnaszemeket és pépesített málnát.

A fenti mennyiségek egy 16cmes kapcsos tortaformába elegendőek.

Ennél nagyobb tortaforma esetén, a mennyiségeket növelni szükséges.

Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.

Joghurtos málnatorta 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére