Főoldal / Desszertek / Joghurtos-málnás zselé

Joghurtos-málnás zselé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos-málnás zselé

Joghurtos-málnás zselé

Hozzávalók:

  • 500 g görög natúr joghurt
  • 4 ek. porcukor
  • 50 ml habtejszín
  • 60 g málna
  • 2 ek. zselatin (Horváth Rozi)

A málnás öntethez:

  • 60 g málna
  • 5 ek. víz
  • 1 tk. cukor
  • 1 kk. étkezési keményítő + 1 ek. víz

A díszítéshez:

  • málna
  • tejszínhab
  • csokoládé reszelék (opcionális)
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zselatint feloldjuk a forró vízben.

A joghurtot egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a málnát és a tejszínt, majd botmixerrel összedolgozzuk.

Langyosra melegítjük, majd belekeverjük a feloldott zselatint és poharakba adagoljuk. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Elkészítjük a málnás öntetet.
A málnát a vízzel és a cukorral feltesszük melegedni. Amikor összeesett, hozzáadjuk a vízben feloldott étkezési keményítőt, majd pár perc alatt besűrítjük.
Egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele, majd a megdermedt joghurtos zselé tetején eloszlatjuk.

Fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük, majd ízlés szerint díszítve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Télen, mirelit málnából is elkészíthetjük :)

Mentés

Mentés

Mentés

Joghurtos-málnás zselé 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (452 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére