Főoldal / Torták / Japán sajttorta

Japán sajttorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Japán sajttorta

Japán sajttorta

Hozzávalók:

  • 24 dkg krémsajt (én a LIDL-ben vettem natúr krémsajtot)
  • 24 dkg fehér csokoládé
  • 6 tojás
  • ízlés szerint citromhéj, vanília
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tojásokat válasszuk ketté.

A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk meg, majd keverjük bele a krémsajtot és végül a tojások sárgáját. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a csokis masszába. Egy 19 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a krémet, majd ütögessük az asztalhoz, hogy a levegőbuborékok távozzanak.

Tegyük a formát egy magas falú tepsibe és körülötte öntsük fel forró vízzel 2 cm magasságig. Ha levehető aljú a formánk, akkor bugyoláljuk be jó vastagon alufóliával, nehogy a víz eláztassa.
Süssük 180 fokon 15 percig, majd 160 fokon 35 percig. Akkor jó ha kicsit még remeg a közepe. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, nehogy összeessen a tortánk.

Ha megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni. (Ne kövessétek el azt a hibát, mint én, hogy még langyosan megpróbáljátok a formából fejjel lefelé kiborítani, mert szétesik az egész.)

Langyos málnaöntettel a legfinomabb!

Mentés

Mentés

Mentés

Japán sajttorta 5.00/5 (1 értékelés)

Lélekkonyha (169 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére