Főoldal / Torták / Írós csokoládétorta

Írós csokoládétorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Írós csokoládétorta

rós csokoládétorta szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dkg kakaópor
  • 17 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 15 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 125 ml író

A töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • 20dkg csokoládé vagy tortabevonó
  • 2 dl tejszín
  • 7 dkg porcukor
  • Díszítéshez cukorgyöngy (elhagyható)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sütőporral és kakaóval elvegyítjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot is.
A tojást a margarinnal jól elkeverjük,majd hozzákeverjük az írót.

Az egészet hozzáadjuk a lisztes keverékhez,és jól elvegyítjük.
A tésztát egy 24 vagy 26 cm-es tortaformába simítjuk.
Kb.45 perc alatt 160-180C fokon tűpróbáig sütjük.

A tortalapot 5 percig a formában pihentetjük, majd óvatosan kivesszük a formából és rácson hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a vajat és a csokoládét kis darabokra vágjuk, a tejszínnel és a porcukorral egy edényben gyenge hőfokon felolvasztjuk, időnként meg-meg kevergetve.
Ha egyneművé vált a massza hagyjuk kihűlni.
Ahogy a massza sűrűsödni kezd, fakanállal addig keverjük, míg kenhető nem lesz.

A tortalapot 3 lapra vágjuk.
A csokoládékrémet elfelezzük az egyik felével megtöltjük a tortát, a másik felével bevonjuk kívülről.
Hűvös helyen két órát pihentetjük.

Ízlés szerint cukorgyönggyel vagy csokis/mandulás keksszel díszítjük.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére