Főoldal / Kelt tészták / Hűtős lángos

Hűtős lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hűtős lángos

Hűtős lángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl kefir
  • 2 db tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2kk só
  • 1 kk kristálycukor
  • étolaj
  • 450g tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A sajtot lereszeljük. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval.

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A liszthez adjuk a sót, tojást, kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk.

Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük.

Gombócokat csípünk belőle, olajos kézzel széthúzogatjuk és bő olajban kisütjük. Az első oldalát fedővel lefedve, a másik oldalát fedő nélkül sütjük.

A lángosokat megkentem fokhagymás tejföllel majd reszelt sajtot szórtam rá.

A maradék tésztát kiolajozott nylon zacskóban vagy dobozban a hűtőben több napig tárolhatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére