Főoldal / Szárnyas Ételek / Húsvéti töltött csirkecomb friss salátával

Húsvéti töltött csirkecomb friss salátával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsvéti töltött csirkecomb friss salátával

Húsvéti töltött csirkecomb friss salátával

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 4 db tojás
  • 15 dkg sonka
  • 2 szelet rozskenyér
  • 2 dl tej
  • 10 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • szárnyas fűszer
  • 1 csomag medvehagyma

A salátához:

  • fél csomag angol zeller
  • fél csomag újhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db cékla
  • 1 csomag piros retek
  • balzsamecet
  • olíva olaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és tetszésünk szerint feldaraboljuk. A tojásokból három darabot megfőzünk. Két darab hagymát, a szalonnát és a medvehagymát apróra vágjuk.

A főtt tojásokat és a sonkát felkockázzuk.A rozskenyeret tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk. A maradék vöröshagymát cikkekre vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a sonkát, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá. Pár percet pirítjuk, majd beletesszük a medvehagymát.

Négy-öt percet dinszteljük, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, egy nyers tojást és a kockára vágott főtt tojást.

A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel.

Tepsibe tesszük a cikkekre vágott vöröshagymával együtt, szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés vizet öntünk alá, lefóliázzuk a tepsit és egy órát sütjük.

Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

A salátához a zöldségeket összekeverjük,sózzuk,balzsamecetet és olíva olajat csepegtetünk rá. A combokat a salátával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére