Főoldal / Sertés ételek / Húsvéti sós kosár sonkával töltve

Húsvéti sós kosár sonkával töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsvéti sós kosár sonkával töltve

Húsvéti sós kosár sonkával töltve

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 50 dkg darált hús
  • 2 szelet kenyér
  • 1 fej hagyma
  • 1 kis fej fokhagyma
  • bors
  • vegeta
  • olaj
  • pirospaprika
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 20 dkg füstölt sonka apróra vágva
  • 1 kis üveges  champion gomba
  • főtt rizs (elhagyható)
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk az egész tojást, a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát, a tejbe áztatott, és kinyomkodott kenyeret. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, és hozzáadjuk a fasírthoz. Alaposan elkeverjük.

A húsmasszából vizes kézzel egy nagy, úszógumi szerű belül lyukas formát készítünk.

A leveles tésztát kinyújtjuk, apró csíkokra vágjuk, és kosárformát formázunk belőle. (Fontos, hogy a belseje üreges maradjon.) Először alulról felfelé rakjuk a csíkokat, ráhelyezzük a húst, majd hosszabb csíkokat vágunk és befonjuk a kosár (a fasírt) oldalát vele. Végül 4 hosszabb csíkot összesodrunk ez lesz a kosár füle.  Az egészet lekenjük a tojássárgájával.

Kb sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűlt, egy nagy tányérra tesszük.

A sonkát olajon kb 10 percig. Először megtöltjük a kosarat főtt rizzsel, rá halmozzuk a sonkát, majd olajon párolt fűszerezett gombával töltjük meg.
A fülét egyszerűen csak szúrjuk bele.

Húsvéti sós kosár sonkával töltve 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére