Főoldal / Torták / Húsvéti oroszkrémtorta

Húsvéti oroszkrémtorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsvéti oroszkrémtorta

Húsvéti oroszkrémtorta

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 16 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 csapott tk. sütőpor

Krémhez és a töltelékhez:

  • 3 dl tej
  • 1 dl rum
  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg cukrozott citrom, narancshéj, cseresznye vegyesen
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 citrom héja
  • 1 vaníliarúd
  • 15 g zselatin
  • 5 tojássárgája
  • 1/2 tasak vaníliás pudingpor
  • 4 dl tejszínhab

A díszítéshez:

  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg pirított mandulaforgács
  • 10 dkg színes zselés cukorka
  • 1 csoki nyuszika
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, és jól kidolgozzuk.
A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába óvatosan bele keverjük.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a piskóta masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amikor kihűlt, 3 lapba elvágjuk.

A töltelékhez a mazsolát, a cukrozott citrushéjakat és a cseresznyét apróra vágjuk és rumba beáztatjuk.
A vaníliakrémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral, a citromhéjjal és vaníliarúd kikapart belsejével.
A zselatint 1 dl vízbe beáztatjuk.

A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, 1 dl tejjel, a pudingporral, és hozzászűrjük a vaníliás tejet.
Vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a megpuhult zselatint, majd olvadásig kevergetjük és hagyjuk kihűlni. A 4 dl tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt krémhez keverjük.

Betöltjük a lapokat.
Az alsó lapra a krém 1/3 része kerül, majd megszórjuk a gyümölcsök felével, és rátesszük a 2. lapot. Ezt a lapot is megkenjük a krémmel,a maradék gyümölcs kerül rá és befedjük a 3. lappal. A tortát kívülről is bevonjuk krémmel.
Hűtőbe tesszük kb.12 órára.

A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
Feléből habrózsát nyomunk a tortára,a másik részéből a torta oldalát és tetejét vonjuk be.
Pirított mandulaforgáccsal, csokinyuszival, és színes zselécukorral díszítjük.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére