Főoldal / Sertés ételek / Húsvéti kötözött lapocka

Húsvéti kötözött lapocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsvéti kötözött lapocka

Húsvéti kötözött lapocka

Hozzávalók:

  • 10 db 60-80 dkg-os kötözött sertés lapocka
  • 25 gramm egész bors
  • 10 gramm mustármag
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db babérlevél
  • 4 púpos evőkanál só
  • 20 gramm koriander mag
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 35-40 dkg zeller
  • 35-40 dkg fehérrépa
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 4000-5000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Bő vízben feltesszük főni a spárgával,vagy hálóval összekötözött lapockákat.
Forrás után lehabozzuk, és a megtisztított zöldségeket és a fűszereket hozzáadjuk. A vöröshagymát héjastól főzzük bele.

Kis lángon,fedő alatt 3 órán át főzzük.

Saját levében hagyjuk kihűlni. Másnap lecsöpögtetjük és egy napos szikkasztás után, gyümölcsfa füstön megfüstöljük.

A főzőlevet se öntsük ki, leszűrve tejfölös burgonyalevesként, tejfölös bablevesként felhasználhatjuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Húsvéti kötözött lapocka 1.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére