Főoldal / Sertés ételek / Húsvéti kötözött lapocka

Húsvéti kötözött lapocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsvéti kötözött lapocka

Húsvéti kötözött lapocka

Hozzávalók:

  • 10 db 60-80 dkg-os kötözött sertés lapocka
  • 25 gramm egész bors
  • 10 gramm mustármag
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db babérlevél
  • 4 púpos evőkanál só
  • 20 gramm koriander mag
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 35-40 dkg zeller
  • 35-40 dkg fehérrépa
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:nem
Költség:4000-5000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:több mint 12 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Bő vízben feltesszük főni a spárgával,vagy hálóval összekötözött lapockákat.
Forrás után lehabozzuk, és a megtisztított zöldségeket és a fűszereket hozzáadjuk. A vöröshagymát héjastól főzzük bele.

Kis lángon,fedő alatt 3 órán át főzzük.

Saját levében hagyjuk kihűlni. Másnap lecsöpögtetjük és egy napos szikkasztás után, gyümölcsfa füstön megfüstöljük.

A főzőlevet se öntsük ki, leszűrve tejfölös burgonyalevesként, tejfölös bablevesként felhasználhatjuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére