Főoldal / Levesek / Húsos csontleves zöldséggel

Húsos csontleves zöldséggel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsos csontleves zöldséggel

Húsos csontleves zöldséggel

Hozzávalók:

  • 1 kg húsos sertés levescsont
  • 1 kg zsenge zöldborsó
  • 0,5 kg sárgarépa
  • 1 csomag zeller zöld
  • 30 dkg fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szemes bors
  • 1 evőkanál egész köménymag
  • 1 evőkanál só
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál liszt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Feltesszük főni a húsos csontokat 3 liter vízben és hozzátesszük a fűszereket a teagombában.
Forrás közben lehabozzuk, majd harminc perces, kis lángon történő főzés után, hozzátesszük a sót és a megtisztított fehérrépát, és a zeller zöldet.
Újabb fél óra elteltével beletesszük a sárgarépát is.

A sóval, liszttel, tojással, vízzel gyúrt tésztánkhoz, aprított zeller zöldet teszünk és jó keményre összegyúrjuk. Kézzel kicsire szaggatjuk.

Amikor végeztünk a csipetke szaggatással, kiszedjük a levesből a zöldségeket és a húsos csontokat.
A húst leszedjük a csontról és a zöldborsóval, valamint a csipetkével együtt, visszatesszük a levesbe.
10-15 perc alatt megfől a csipetke, de azért kóstoljuk meg, hogy megfőtt e.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére