Főoldal / Levesek / Húsleves csirkecombból

Húsleves csirkecombból

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsleves csirkecombból

Húsleves csirkecombból

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 4 db sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 fej hagyma
  • fél karalábé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél zellergumó
  • fél paprika
  • 2 krumpli
  • bors
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A combokat megtisztítom, és egy fazékba teszem.

Felöntöm 3-3,5 liter hideg vízzel,  és főzni kezdem, beleteszem megpucolt és feldarabolt gyökérzöldségeket is és egészben a hagymát, fokhagymákat, a zellert, karalábét meg a paprikát.

Mikor forrni kezd leszedem a tetején keletkező habot, majd leveszem a főzőlapot kis fokozatra.

Egész borsot szórok bele úgy 1 kiskanálnyit, 1 kanálnyi sóval ízesítem és így főzöm tovább lassú tűzön, gyöngyözve kb 60 percet míg a hús és a zöldségek teljesen megfőnek.

Ezután kiveszem a húst és a zöldségeket, óvatosan, nehogy zavaros legyen a leves, majd a levest átszűröm egy másik lábosba.

Cérnametélttel vagy grízgaluskával tálalom.

Húsleves csirkecombból 3.54/5 (48 értékelés)

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére