Főoldal / Levesek / Húsleves a baromfiudvarból

Húsleves a baromfiudvarból

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsleves a baromfiudvarból

Húsleves a baromfiudvarból 3

Hozzávalók:

  • ½ kg liba nyak
  • ½ pulyka nyak
  • ½ kg pecsenyekacsa szárnytő
  • 1 kg csirkemell csont
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehér répa /gyökér/
  • 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
  • 1 kis fej karalábé
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db burgonya
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva de héjastól
  • 1 fej gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • sáfrány vagy sáfrányos szeklice /elhagyható/
  • csipet gyömbér
  • csipet szerecsendió virág
  • ételízesítő
  • petrezselyem zöld
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A csontokat leforrázzuk, leöblítjük.

A csontokat, nyakakat és szárnytövet hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, hagymákat, ételízesítőt és kis lángon legalább egy órát főzzük.

Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük. A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A feldarabolt zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére