Főoldal / Levesek / Húsgombócleves III

Húsgombócleves III

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsgombócleves III

Húsgombócleves III

Hozzávalók:

  • 2,5 liter kész húsleves

A gombóchoz:

  • 20 dkg darát sertés hús
  • 1 kisebb vörös hagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • Őrölt bors ízlés szerint
  • Só ízlés szerint
  • 1 kk. ház paprikakrém
  • 1 ek. vágott petrezselyem zöld
  • 1 kicsi sárgarépa
  • 1 ek. étolaj
  • 1 zsemle vízben áztatva, kifacsarva
  • 1 db tojás
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az étolajon a finomra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, és az apróra vagy julienre felvágott répát.
Kevergetve átsütjük, ízesítjük borssal, sóval és paprikakrémmel. Amikor megsült kihűtjük, majd összedolgozzuk a kifacsart zsemlével és a felvert tojással.
Fűszerezzük kedvünk szerint és a petrezselymet is hozzá keverjük. Ha nem állna össze, akkor zsemlemorzsát teszünk hozzá.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából.

A levest felforraljuk és a gombócokat bele tesszük. Ha feljönnek a leves felszínére, 3 perc forrás után kész a levesünk.
Jó étvágyat a finom leveshez!

Megjegyzés:
A levest kacsa nyakból, szívből,májból és 50 dkg húsos csontból főztem vegyes zöldséggel.

 

Húsgombócleves III 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (210 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére