Főoldal / Sertés ételek / Húsgombóc pitában

Húsgombóc pitában

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsgombóc pitában

Húsgombóc pitában

Hozzávalók:

A húsgombóchoz:

  • 500 g darált hús (marha vagy sertés)
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 tojás
  • 1 marék friss bazsalikom (apróra vágva)
  • 1 citrom reszelt héja
  • leve fél citrom
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • só és bors

A fokhagyma szószhoz:

  • 6 evőkanál tejföl (vagy görög joghurt)
  • 2/3 gerezd fokhagyma
  • só és bors

A paradicsom salátához:

  • 40 dkg paradicsom
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • só és bors
  • + 4 pita kenyér
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A húsgombóc hozzávalóit egy nagy tálban alaposan keverjük össze,és hagyjuk pár percig állni,hogy összeérjenek az ízek. (az sem baj ha előző este összekeverjük,és egy éjszakát  a hűtőben pihen)

A masszából 1,5-2cm átmérőjű golyókat formázunk.

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és süssük ki benne a húsgolyókat.
(süthetjük vékonyan olajozott tepsiben a sütőben is)

Keverjük össze a tejfölt vagy joghurtot,  az apróra vágott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Összevágjuk a paradicsomot,majd ráaprítjuk a bazsalikom leveleket. Egy nagy tálba tesszük,majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, olívaolajat és a balzsamecetet. Sóval borssal ízesítjük.

A pitát melegítsük meg, majd töltsük meg húsgombócokkal és  a fokhagymás öntettel.

A salátával tálaljuk.

Húsgombóc pitában 5.00/5 (1 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére