Főoldal / Szárnyas Ételek / Húsgolyók három királyok módra

Húsgolyók három királyok módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsgolyók három királyok módra

Húsgolyók három királyok módra

Hozzávalók:

A húsgolyóhoz:

  • 35 dkg darált pulykahús
  • 10 dkg bacon
  • 6 dkg füstölt sajt
  • 1 db paradicsom
  • 3-6 db csemegeuborka
  • 1 db tojás
  • 5-6 dkg zabpehely
  • só, bors
  • (szükség esetén kevés olaj)

A mártáshoz:

  • 200 ml főzőtejszín
  • 1,2 dkg zöldszemes-bors
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek.liszt
  • 1 ek.petrezselyem

A körethez:

  • rizs
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A rizst odatesszük főni.

Elkészítjük a húsgolyókat. Egy keverőtálba tesszük a húst. Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot és a csemegeuborkát. A bacont (szükség esetén kevés olajon) megpirítjuk, majd hozzátesszük a húshoz. Belereszeljük a sajtot és beleütjük a tojást. Az egészet jól összekeverjük és annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható masszánk legyen.

Golyókat készítünk belőle és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 25 percig sütjük.

Míg sül a hús (kb. a 15. percnél) elkészítjük a mártást. A vajat egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk, majd beleöntjük a szemes borsot. Keverünk rajta kettőt.(Nem hagyjuk magára sokáig, mert elkezd pattogni, mint a kukorica, és az elég ijesztő) Rátesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejszínt. Sózzuk, és beletesszük az apróra vágott petrezselymet. Kevergetve főzzük és pár perc alatt besűrűsödik.

Tálaláskor alulra tesszük a rizst, rá a gombócokat és a tetejére kanalazzuk a mártást.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Finomgolyok (3 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére