Főoldal / Sertés ételek / Hurka kolbász baconos krumplival

Hurka kolbász baconos krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hurka kolbász baconos krumplival

Hurka kolbász baconos krumplival csőben sütve 2

Hozzávalók:

  • 1 tálca disznótoros (2 db kolbász, 2 db májas, 2 db véres hurka)
  • 7 db nagyobb újkrumpli
  • 7 szelet bacon
  • libazsír
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hurkát és kolbászt egy tepsibe rakom, villával megszurkálom, bekenem a libazsírral, és a sütőben mindkét oldalán 180 fokon megsütöm (kb 2×30 perc), a végén grillezem.

A krumplikat alaposan megpucolom, félig megfőzöm, sózom, borsozom, majd betekerem egy szelet bacon szalonnába.

Amikor a hurkák, kolbászok megsültek, a zsírjába berakom őket és szépen megsütöm. (Lehet persze ezt egyszerre is csinálni, de a nagyobbik tepsi foglalt volt.)

 

(Én ecetes paprikát ettem hozzá. Sör, vagy vörösbor egyaránt passzol mellé.)

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére