Főoldal / Szárnyas Ételek / Hortobágyi palacsinta

Hortobágyi palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hortobágyi palacsinta

Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • csipet só
  • étolaj

A pörkölthöz:

  • 1 db kisebb csirke vagy 2 db csirkemell vagy 2 db csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek pirospaprika
  • étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt

A díszítéshez:

  • 2 dl tejföl
  • petrezselyem zöld
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk.

A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.

Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Ízesítjük a köménnyel és sóval. Hozzáadjuk a húst és kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk.

Ha a hús megpuhult, kiszedjük, kicsontozzuk. A húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.

A pörkölt levét a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük.

A besűrített mártásból 2-3 evőkanállal a húshoz adunk. Ezzel a masszával betöltjük a palacsintákat.

Tálalásnál a palacsintákra öntjük a paprikás mártást.

Díszíthetjük tejföllel, petrezselyemzölddel, pirospaprikával vagy pár csepp piros zsírral a pörköltből.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Készíthetjük maradék pörköltből is!

Hortobágyi palacsinta 4.50/5 (8 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére