Főoldal / Levesek / Hideg görögdinnye-paradicsom krémleves

Hideg görögdinnye-paradicsom krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hideg görögdinnye-paradicsom krémleves

Hideg görögdinnye-paradicsom krémleves

Hozzávalók:

  • 1 szelet görögdinnye
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chili paprika
  • 1/2 citrom
  • mentalevél
  • bazsalikomlevél
  • petrezselyemlevél
  • kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • chili szósz
  • citromos olívaolaj
  • rozskenyér
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A lehűtött görögdinnye húsát – mag nélkül – kikaparom, és a levével együtt egy keverőtálba teszem.

Hozzáadom az aprított paradicsomot, chili paprikát, és a fűszerleveleket, (melyeket frissen szedtem a kertben) öntök bele chili szószt, fűszerezem.

Egy botmixerrel összekeverem, egy kicsit darabosra.

Visszateszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön, és hogy az ízek összeérjenek.

Tálaláskor egy tányérba öntöm a krémlevest, középre helyezem a bazsalikom csokrot, körberakom pirított, kockára vágott kenyérrel, locsolok rá olívaolajat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére