Főoldal / Levesek / Hideg görögdinnye-paradicsom krémleves

Hideg görögdinnye-paradicsom krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hideg görögdinnye-paradicsom krémleves

Hideg görögdinnye-paradicsom krémleves

Hozzávalók:

  • 1 szelet görögdinnye
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chili paprika
  • 1/2 citrom
  • mentalevél
  • bazsalikomlevél
  • petrezselyemlevél
  • kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • chili szósz
  • citromos olívaolaj
  • rozskenyér
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A lehűtött görögdinnye húsát – mag nélkül – kikaparom, és a levével együtt egy keverőtálba teszem.

Hozzáadom az aprított paradicsomot, chili paprikát, és a fűszerleveleket, (melyeket frissen szedtem a kertben) öntök bele chili szószt, fűszerezem.

Egy botmixerrel összekeverem, egy kicsit darabosra.

Visszateszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön, és hogy az ízek összeérjenek.

Tálaláskor egy tányérba öntöm a krémlevest, középre helyezem a bazsalikom csokrot, körberakom pirított, kockára vágott kenyérrel, locsolok rá olívaolajat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére